Rikke Soligard : Forandringskraft

Hør den elleville historien om hvordan Begeistringsetaten ble til, om filosofien som ligger til grunn og om alt det mulige umulige som plutselig kan utløses når man først bestemmer seg for å trå ut av komfortsonen og svinge tryllestaven. Det handler om begeistringens kraft og ringvirkninger, og menneskets unike mulighet til å påvirke sine omgivelser. 

Målgruppe: Alle som ønsker å bygge fellesskap, tilhørighetsfølelse, begeistring og engasjement i egen virksomhet, eller i eget lokalsamfunn. 

Om Rikke: Rikke er en sosial entreprenør, ildjsel, gründer og leder av Begeistringsetaten. I tillegg er hun høyt og lavt, og stadig på jakt etter nye metoder som kan utløse engasjement, tilhørighetsfølelse, felleskap og begeistring i landets lokalsamfunn. Hun har bakgrunn fra salg- og servicebransjen, og var i 10 år butikksjef i bokhandlerkjeden Norli. Først i en av kjedens minste butikker, siden i en av de største. Som butikksjef var hun opptatt av å motivere de ansatte til å skape en arbeidsplass tuftet på begeistring, engasjement og sterk fagkunnskap. 

«Vi åpnet butikken hver dag med det mål å skape glade opplevelser for både kundene og hverandre. Å ha en stab på jobb som hadde det moro sammen, som stadig var i utvikling og som var høyt faglig kompetente var en suksessoppskrift».

I 2012 sa hun opp jobben i Norli for å holde tritt med den rivende utviklingen av Begeistringsetaten som hun grunnla 4 år tidligere. Organisasjonen er i dag et ideelt AS, og består av 6 begeistringskonsepter som på hvert sitt vis inspirerer, bevisstgjør og engasjerer så vel næringsliv, foreninger og innbyggere til å skape positiv aktivitet innad i egen virksomhet og utad i eget lokalsamfunn. Ved siden av å lede Begeistringsetaten jobber hun også som rådgiver for SOS-Barnebyer. 

Rikke er en levende engasjert foredragsholder, som med sin smittende entusiasme og et sammensurium av armer og bein engasjerer, berører og skaper en tro på at alt ER mulig, om man bare våger å tenke utenfor boksen. 

Se Rikkes Tedx-foredrag fra Arendalsuka 2014 her: