Hva kan du gjøre på Gnist- og glededagen?

Oppskrift på Lykter finner du her.

Oppi lykta legger du en liten lapp som forteller om hva som er hensikten med lykten (at den skal tennes hver kveld kl. 1800 i hele desember). Forslag til lappetekst finner du nederst på denne siden. For å gjøre det hele ekstra spennende og morsomt er det aller beste om du "nisser" bort lykta. Det vil si at  den som får lykta ikke vet hvem som har gitt den til dem. Lykta puttes i postkassen, settes på trappen, henges på en gjerdestolpe eller i en busk på tomta - et eller annet sted der den blir funnet.  Du kan selvsagt gi bort lykter ansikt til ansikt også - men vi lover - det er ekstra stas å gi bort en forundringspakke! Jo flere lykter du "nisser" eller gir bort - jo mer lys er du med på å bringe til ditt lokalsamfunn!

Forslag til lappetekst:

BLI MED og SKAP DESEMBERMAGI! 
1. desember er den store «Gnist-og glededagen» og da gir vi Lysnisser bort lykter til mennesker vi vil glede! Du inviteres herved også til å spre gnist og glede i ditt lokalsamfunn ved å tenne denne lykta utendørs hver kveld kl. 1800 (helst så det syntes fra veien) i hele desember! 

Lysnisseprosjektet synliggjør effekten som oppstår når mange bidrar med litt ovenfor eget lokalsamfunn. Det handler om engasjement, felleskap, tilhørighet og begeistring! Intet mørke huser frykt når en Lysnisse tenner sin lysnisselykt! 

Lysende førjulshilsen fra en Lysnisse helt i nærheten av deg!