Inviter til et lykteverksted!

Alle som vil kan invitere til et lykteverksted! Lykteverkstedene finnes i alle størrelser og fasonger! Noen Lykteverksted er i regi av næringsliv, barnehager, skoler og foreninger, mens andre inviterer naboer, familie og venner til verksted rundt kjøkkenbordet. Lykteverkstedet kan arrangeres utendørs i en lavvo eller innendørs i et stort eller lite lokale. Det som er viktig er at de arrangeres i løpet av november slik at lyktene er klare til prosjektstart 1. desember.


Samarbeidspartnere 
Det kan være lurt å alliere seg med noen flere, gjerne lokale lag/foreninger, og/eller lokalt næringsliv. De kan bistå med alt fra lokaler til midler og utsyr! Man kan også få mye hjelp av gode naboer, familie og venner! Størrelsen på verkstedet avgjør litt hvilke samarbeidspartnere du bør få på plass.  

Et egnet lokale 
Vi har erfaringer fra både lavvo, klubbhus, kafeer, grendehus, egen stue/kjøkken, barnehager og møtelokaler hos lokale bedrifter/kjøpesenter. Alt etter forventet deltagerantall. Er det en gatestubb med få hus holder det jo å invitere naboene inn rundt spisebordet. I større skala kan det være lurt å høre med en velforening/idrettslaget eller lokalt næringsliv om de kan stille med et egnet lokale. Til et slikt prosjekt pleier de fleste å være velvillige og stille med lokale helt gratis.  

Finn et godt tidspunkt, og varsle i god tid!
Lykteverkstedene avholdes i november slik at lyktene er klare til tenning til desember.  Lørdager eller søndager er gode verkstedsdager. Ikke for tidlig og ikke for sent. Å ha åpent verksted i mellom kl.12-15 pleier å kunne passe for de fleste.

Send ut invitasjoner, enten via sosiale medier, på plakater i nærmiljøet eller ved å putte lapper i postkasser. Du kan også få lokalavisa til å skrive om arrangementet og få inn en gratisannonse på hva-skjer-sidene.  Man kan også høre om idrettslag og andre lag/foreninger ønsker å sende ut invitasjon til sine medlemmer.  Du kan evt. henvise til nettsidene våre om folk ønsker mer informasjon.

Utstyr:
Klikk her og få en oversikt over utstyret du trenger, og tips til hvordan du lager lyktene.

Materiellet koster ikke så mye, og med god dialog med lokalt næringsliv er også dette noe som mange gjerne sponser. Dere kan også be om støtte og samarbeid fra lag og foreninger der du bor.

Glass kan det være greit å samle inn i god tid i forkant (for eksempel kan man også lage et dropp punkt i en butikk eller et annet sentralt sted i lokalsamfunnet.) Du kan også gjerne be folk ta med seg glass på forhånd. NB: Det er et viktig prinsipp at det skal være gratis å delta på lykteverkstedet! 

Gnist-og glededagen!
For skikkelig å booste tenningsgnisten kan det være lurt å oppfordre verkstedsdeltagere til å bli med på Gnist-og glededagen 1. desember. Den kan regelrett være med å mangedoble antall tente lykter i lokalsamfunnet ditt. På Gnist-og glededagen "nisser" man bort lykter til naboer, familie og venner med oppfordring om at lykten skal tennes kl. 1800 hver kveld i hele desember. Les mer den myteomspunnende Gnist-og glededagen her.