Noah gjør drøm til virkelighet!

Noah er 12 år og bosatt i Ski. Han har en brennende interesse for filmskaping og i vinter satte han inn en drøm i drømmebanken om en filmfestival laget utelukkende med bidrag fra barn og unge. Ski kino og Kontra kulturskole meldte seg som bidragsytere og nå er drømmen ikke lenger en drøm - den har blitt et prosjekt i Drømmefabrikken!

Men for at det skal bli en festival så må det jo komme noen filmbidrag - og torsdag 18. juni holdt Noah sammen med Kontra kulturskole informasjonsmøte for alle barn og unge som er interessert i å lage film til festivalen.  Her fikk man gode tips og råd fra både Noah og filmeksperten på Kontra Kulturskole om hva som er lurt å tenke på når man skal i gang med å lage en film. Man fikk også mer informasjon om festivalen og mulighet til være med å påvirke hvordan festivalen skal bli.

Filmene skal være på max 10 minutter og man kan lage filmer i to klasser:

1. Dokumentar der temaet er: #betyrno. Filmer som handler om noe som er viktig for dem, noe som betyr no`i livet deres. Det kan være alt fra hva som er viktig for dem i eget lokalsamfunn (steder, fritidstilbud, opplevelser, muligheter) eller det kan være filmer om vennskap, kjærlighet, familie, hobbyer/interesser, mot, håp eller annet som står for dem som viktig og betydningsfullt.

2. Åpen klasse: Fritt fram, lag hva du vil!

Filmfestivalen er planlagt i løpet våren 2016.

Les artikkel om prosjektet i Østlandets Blad.